Η Scala Gallery, είναι μια εκδοτική εταιρία με έδρα το νησί της Μυκόνου.
Έχει ήδη αφήσει ένα ενδιαφέρον αποτύπωμα στον χώρο του πολιτισμού, της σύγχρονης τέχνης και του τουρισμού.
Στην πολύχρονη διαδρομή της αφήνει παρακαταθήκη στη σύγχρονη ιστορία της Μυκόνου έναν χώρο τέχνης στο Ματογιάννι (1983-2014) και μια σειρά εκδόσεων που αφορούν κυρίως θέματα της Μυκόνου: Γαστρονομία, Φωτογραφία, Πολιτισμός κ.ά.

Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς). Το 1983 ίδρυσε τη Scala Gallery, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η Μυκονιάτικη (1988-2001). Ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός, οικιακός μάγειρας και γευσιθήρας, καταγράφει τις σκέψεις του από το 2006 στην ιστοσελίδα του www.karvouna.wordpress.com. Από το 2012 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι συνεργάτης του περιοδικού Γαστρονόμος της εφημερίδας Καθημερινή.

Εργογραφία

The Kopanisti Cheese of Mykonos – The Past, the Future, and 43 Recipes, Scala Gallery, 2018
Η Κοπανιστή, Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές, Scala Gallery, 2015

Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό. Τέσσερα κείμενα για τη γεύση στα νησιά, Scala Gallery, 2011
Tastes of sacrifice: The pig feast on Mykonos, Ίνδικτος, 2004
Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο: Γεύσεις θυσίας, Ίνδικτος, 2006
Μυκονιάτικη μαγειρική: Ψηφίδες πολιτισμού,  Ίνδικτος, 2001

Από τις εκδόσεις Scala Gallery κυκλοφόρησε το 2010 το λεύκωμα The Pelican Spirit – Το πνεύμα του πελεκάνου, με φωτογραφίες της Βιβής Δ. Χανιώτη και κείμενο του Δημήτρη Ρουσουνέλου σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά).

rousounelos-dimitris

RSS Dimitris Rousounelos Blog

  • Γεύση Μυκόνου στα βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 04/11/2019
    Απόψε κερνάμε Μύκονο τους 400 του Γαστρονόμου! Η Λέσχη Γαστρονομίας ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόταση να προσφέρει γεύση Μυκόνου σε ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό, στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης για τα Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος στην Αθήνα. Θα είμαστε εκεί προσφέροντας: -Κρεμμυδοπιτάκια -Αρμυρά ταρτάκια με μους τυροβολιάς και σκόνη λούζας -Μοστράκια με Κοπανιστή και ντομάτα… […]
    dimitris rousounelos
  • Μνήμες, Σαλί Μπαχλί. «Δεν μπορείτε να μας το στερήσετε αυτό το ταξίδι…» 24/09/2019
    Για το Σαλί Μπαχλί…… γενικώς. Αφιερωμένο στον κουμπάρο μου Δ.Ρ, που μου το ζήτησε. Εκεί στην άκρη του καινούργιου μόλου το Σαλί Μπαχλί. Ναι, εκείνο το εγκαταλειμμένο κτίριο, που πιο παλιά το λέγανε «Σπιτάλια»,  παραφθορά του “hospital” (νοσοκομείο), που μαζί με τα «μαγαζιά1» της Ρήνειας, αποτελέσανε τα λοιμοκαθαρτήρια της Μυκόνου και της ευρύτερης περιοχής. Προσέγγιζε… […]
    dimitris rousounelos
  • Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου: Καλωσορίζουμε το αποκαλόκαιρο με «Ένα Ουζάκι στο Σαλί Μπαχλί» 17/09/2019
    Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019 – 7:30 μμ Μύκονος-Παλιό Λιμάνι, στη Δύση του ήλιου Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Μάρκο Βαμβακάρη* με τους μουσικούς του νησιού. Μεζέδες, από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου Θα είναι μια όμορφη βραδιά. Δεν θα αποχαιρετάμε το καλοκαίρι. Καλωσορίζουμε το αποκαλόκαιρο. Θα γλυκάνουμε τη γούλα μας. Θα πούμε και δυο λόγια αγαπητικά για… […]
    dimitris rousounelos