Η Scala Gallery, είναι μια εκδοτική εταιρία με έδρα το νησί της Μυκόνου.
Έχει ήδη αφήσει ένα ενδιαφέρον αποτύπωμα στον χώρο του πολιτισμού, της σύγχρονης τέχνης και του τουρισμού.
Στην πολύχρονη διαδρομή της αφήνει παρακαταθήκη στη σύγχρονη ιστορία της Μυκόνου έναν χώρο τέχνης στο Ματογιάννι (1983-2014) και μια σειρά εκδόσεων που αφορούν κυρίως θέματα της Μυκόνου: Γαστρονομία, Φωτογραφία, Πολιτισμός κ.ά.

Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς). Το 1983 ίδρυσε τη Scala Gallery, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η Μυκονιάτικη (1988-2001). Ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός, οικιακός μάγειρας και γευσιθήρας, καταγράφει τις σκέψεις του από το 2006 στην ιστοσελίδα του www.karvouna.wordpress.com. Από το 2012 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι συνεργάτης του περιοδικού Γαστρονόμος της εφημερίδας Καθημερινή.

Εργογραφία

The Kopanisti Cheese of Mykonos – The Past, the Future, and 43 Recipes, Scala Gallery, 2018
Η Κοπανιστή, Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές, Scala Gallery, 2015

Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό. Τέσσερα κείμενα για τη γεύση στα νησιά, Scala Gallery, 2011
Tastes of sacrifice: The pig feast on Mykonos, Ίνδικτος, 2004
Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο: Γεύσεις θυσίας, Ίνδικτος, 2006
Μυκονιάτικη μαγειρική: Ψηφίδες πολιτισμού,  Ίνδικτος, 2001

Από τις εκδόσεις Scala Gallery κυκλοφόρησε το 2010 το λεύκωμα The Pelican Spirit – Το πνεύμα του πελεκάνου, με φωτογραφίες της Βιβής Δ. Χανιώτη και κείμενο του Δημήτρη Ρουσουνέλου σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά).

rousounelos-dimitris

RSS Dimitris Rousounelos Blog

  • Taste of Mykonos: 28-30 September 2018, a 3days tribute to Tirovolia Cheese 27/09/2018
    Tirovolia cheese, one more step on the flavors of Mykonos The Gastronomy Club of Mykonos, in collaboration with the Municipality of Mykonos and KDEPPAM, has organized a 3-day tribute -Friday, September 28th to Sunday, September 30th- dedicated to the evolution of Tirovolia, one of the most important and emblematic cheeses on the island. Tirovolia (or… […]
    dimitris rousounelos
  • Μνήμες και ρίζες, στο …Reeza 05/08/2018
    Τον παλιό καιρό το μόνο ξενοδοχείο στη Μύκονο, που διέθετε και εστιατόριο, που μάλιστα απευθύνονταν και στο εξωτερικό κοινό, ήταν το ιστορικό «Δήλος» της οικογένειας Φιορεντίνου στην άκρη του Γιαλού, στη Χώρα. Αργότερα, σιγά-σιγά, εστιατόρια για την πελατεία τους διέθεταν οι μεγάλες μονάδες της εποχής, το Ξενία, το Λητώ, το Αφροδίτη, το Άλκηστις κ.ά., ενώ… […]
    dimitris rousounelos
  • Είμ’ από ‘να βράχο 25/07/2018
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: οι εξ αναβολής εκδηλώσεις ξεκινάνε αύριο Παρασκευή 3/8 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 4/8/18 (Η αναβολή έγινε λόγω Εθνικού Πένθους για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική) Μέρες τώρα αναλογίζομαι αυτές τις τέσσερις λέξεις. Τις πρώτες λέξεις που δύο νέοι καλλιτέχνες, η Δανάη Συκινιώτη και ο Αντώνης Ρουσουνέλος, επιλέγουν για να αυτοπαρουσιαστούν στο… […]
    dimitris rousounelos