Η Scala Gallery, είναι μια εκδοτική εταιρία με έδρα το νησί της Μυκόνου.
Έχει ήδη αφήσει ένα ενδιαφέρον αποτύπωμα στον χώρο του πολιτισμού, της σύγχρονης τέχνης και του τουρισμού.
Στην πολύχρονη διαδρομή της αφήνει παρακαταθήκη στη σύγχρονη ιστορία της Μυκόνου έναν χώρο τέχνης στο Ματογιάννι (1983-2014) και μια σειρά εκδόσεων που αφορούν κυρίως θέματα της Μυκόνου: Γαστρονομία, Φωτογραφία, Πολιτισμός κ.ά.

Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς). Το 1983 ίδρυσε τη Scala Gallery, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η Μυκονιάτικη (1988-2001). Ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός, οικιακός μάγειρας και γευσιθήρας, καταγράφει τις σκέψεις του από το 2006 στην ιστοσελίδα του www.karvouna.wordpress.com. Από το 2012 δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι συνεργάτης του περιοδικού Γαστρονόμος της εφημερίδας Καθημερινή.

Εργογραφία

The Kopanisti Cheese of Mykonos – The Past, the Future, and 43 Recipes, Scala Gallery, 2018
Η Κοπανιστή, Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές, Scala Gallery, 2015

Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό. Τέσσερα κείμενα για τη γεύση στα νησιά, Scala Gallery, 2011
Tastes of sacrifice: The pig feast on Mykonos, Ίνδικτος, 2004
Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο: Γεύσεις θυσίας, Ίνδικτος, 2006
Μυκονιάτικη μαγειρική: Ψηφίδες πολιτισμού,  Ίνδικτος, 2001

Από τις εκδόσεις Scala Gallery κυκλοφόρησε το 2010 το λεύκωμα The Pelican Spirit – Το πνεύμα του πελεκάνου, με φωτογραφίες της Βιβής Δ. Χανιώτη και κείμενο του Δημήτρη Ρουσουνέλου σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά).

rousounelos-dimitris

RSS Dimitris Rousounelos Blog

  • ο ντελβές 08/12/2018
    Με πήρε πάλι ο Τσίπρας πρωί πρωί! Αυτό το παιδί με θυμάται πάντα μέρα Σάββατο. -Καλημέρα, Δημήτρη! -Καλημέρα Αλέξη! -Θέλω μια χάρη, από σένα. -Ό,τι ζητήσεις πρόεδρε. Μόνο με τον Πούτιν μη με ανακατεύεις. -Όχι, όχι, κάτι πιο δύσκολο για μένα, αλλά για σένα είναι απλό. -Με τρομάζεις πρόεδρε… περί τίνος πρόκειται; -Για τον Ξυδάκη…… […]
    dimitris rousounelos
  • Φυσάει ένας …άνεμος ωραίος, στη Μύκονο 21/10/2018
    Παρουσίαση του βιβλίου της Όλγας Νικολαϊδου: «άνεμος ωραίος» Μύκονος 20 Οκτωβρίου 2018 Η καρδιά έχει νόστο “…«Τι είναι Διάβολος, γιαγιά;» «Αυτό, που ούτε στο στόμα σου δεν πρέπει να το βάζεις!» Έτσι, για πολλά χρόνια, η Λυδία πίστευε ότι ο διάβολος είναι φαγητό…”[i] Ξεκινώ με αυτή τη φράση της σελίδας 82 που πιθανόν και να… […]
    dimitris rousounelos
  • Taste of Mykonos: 28-30 September 2018, a 3days tribute to Tirovolia Cheese 27/09/2018
    Tirovolia cheese, one more step on the flavors of Mykonos The Gastronomy Club of Mykonos, in collaboration with the Municipality of Mykonos and KDEPPAM, has organized a 3-day tribute -Friday, September 28th to Sunday, September 30th- dedicated to the evolution of Tirovolia, one of the most important and emblematic cheeses on the island. Tirovolia (or… […]
    dimitris rousounelos