scalagallery.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • SCALA GALLERY
  • ΒΙΒΛΙΑ
    • Ολα ΔΟΚΙΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ
      ΒΙΒΛΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΒΙΒΛΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΔΟΚΙΜΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

scalagallery.gr

Εκδόσεις

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • SCALA GALLERY
  • ΒΙΒΛΙΑ
    • Ολα ΔΟΚΙΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ
      ΒΙΒΛΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΒΙΒΛΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΔΟΚΙΜΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΙΒΛΙΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μυκονιατικη Μαγειρικη

mykoniatikh-mageiriki-cover

H γαστρονομία ενός τόπου είναι στοιχείο συστατικό της πολιτιστικής του εικόνας. H Mύκονος, εκτός από τη θάλασσα, τον ήλιο και τον έρωτα που ενεργοποιούν και καλύπτουν πλείστες όσες αισθήσεις των επισκεπτών της, διαθέτει κι έναν αξιόλογο πολιτισμό διατροφικών συνηθειών. Προϊόν σύνθεσης, δεδομένου ότι το νησί ήταν και είναι σταυροδρόμι πολιτισμών. Kουζίνα χωρίς ψιμύθια γεύσης και μαγικά στολίσματα. Έχει καθαρά και μυρωδάτα υλικά, προϊόντα άνυδρης γης, ψάρια καθαρής θάλασσας. Tο ταξίδι της γεύσης βρίσκει το κρασί στο φλασκί, τα ξινότυρα στο βόλτο, την κοπανιστή στην καστανιά, το θαλασσινό αλάτι στο καυκί της καρύδας, τη μόστρα παξιμάδι αρτυσμένη μ’ έναν κόμπο λάδι κι αλμυρό λιαστό μπελτέ…

 

Μυκονιάτικη Μαγειρική

Συγγραφέας: Ρουσουνέλος Δημήτρης
Κατηγορία: Μαγειρική
Διάσταση: 20 Χ 20
Σελίδες: 362
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN : 960-518-102-9
Γλώσσα: Ελληνικά
Εκδότης : Ίνδικτος
Τιμή: 30,00
Μυκονιατικη Μαγειρικη was last modified: 19 Ιουλίου, 2018 by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ
Μαγειρική
6
Facebook Twitter Google + Pinterest

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tastes of Sacrifice – The pig feast...

Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

The Kopanisti Cheese of Mykonos – The...

Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και...

Εγραψαν για την Μυκονιάτικη μαγειρική

Να ένα βιβλίο που κρατά ζωντανά όλα τα αρώματα της παράδοσης: αυθεντικό στην καταγραφή, γοητευτικό στη γραφή με τόση φροντίδα για τη γλώσσα όση και για τις γεύσεις που διασώζει και αναπαράγει με σχεδόν ερωτική λεπταισθησία. Υποδειγματική έκδοση, με φινέτσα και γούστο. Διαβάζεται λαίμαργα και από τους χορτάτους των σχετικών βιβλίων[…] Ο υποτιτλισμός του συγγραφέα «ψηφίδες πολιτισμού» μοιάζει πολλαπλώς δικαιωμένος.

Γιάννης Ευσταθιάδης, Σεπτ. 2001, περιοδικό STATUS

Επιτέλους ένα σοβαρό βιβλίο μαγειρικής. Μυκονιάτικης… Ευχαριστώ τον συγγραφέα, τον άγνωστό μου κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο, για όσα μου έμαθε με αμεσότητα, μέτρο και στοργή στη χρήση της γλώσσας. Πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο με ρετσέτες της χρονιάς και χαίρομαι γιατί σηκώνει τον πήχυ ψηλά.
Καμιά γραφικότης ή λαϊκισμός. Ένα τίμιο πόνημα που εδράζεται σε έρευνα και σε εργασία ετών. Οι τουρίστες θα ανακαλύψουν κατάπληκτοι ότι ληξάσης της σεζόν η Μύκονος περιφρουρεί το αυθεντικό της πρόσωπο. Προσωπείο φορούν οι Μυκονιάτες από το Πάσχα ως τον Σεπτέμβριο. Την ψυχή τους, με τα δόντια έστω, την κρατούν. Με σεβασμό στα τοπικά έθιμα επισκεφθείτε ένα φθινοπωριάτικο ή χειμερινό πανηγύρι. Θα σας εντυπωσιάσουν το πάνδημον και η ευλάβεια. Η ανοχή στο ξεσάλωμα είναι προς τουριστική κατανάλωση. Και διαβάστε οπωσδήποτε το ευφραντικό ανάγνωσμα του Ρουσουνέλου.

Μαρία Χαραμή 8/7/01 Το ΒΗΜΑ MAGAZINO

…το βιβλίο του Δημήτρη Ρουσουνέλου ξαφνιάζει διπλά. Κατ’ αρχήν γιατί πρόκειται για μια πολύ επιμελημένη έκδοση, μακριά από τη γυαλιστερή αισθητική των σταρ της κουζίνας, και, δεύτερον, γιατί είναι ένα βιβλίο που μας προκαλεί να σκεφτούμε ότι πίσω από τη βιτρίνα ζει και κινείται ένας άγνωστος κόσμος, ποιοτικός, με διάρκεια, που όχι μόνο δεν αλώθηκε από τον τουρισμό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και να δίνει μαθήματα ευπρέπειας.

Θάλεια Τσιχλάκη 3/6/01 ΤΟ ΒΗΜΑ

[…]Υπάρχουν οι μερακλήδες ερευνητές, όπως ο Δημήτρης Ρουσουνέλος που με τη «Μυκονιάτικη μαγειρική» του (εκδόσεις «Ινδικτος»), ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο βιβλίο που μας περιμένει στα βιβλιοπωλεία με τα μελάνια του φρέσκο ακόμα, αποτυπώνει το ήθος του λιτού ελληνικού τραπεζιού, με τρόπο σχεδόν συγκινητικό […]

Κατερίνα Σχινά 31/8/01 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

[…]ο Δημήτρης Ρουσουνέλος στο υπέροχο πόνημά του «Μυκονιάτικη Μαγειρική» που βέβαια δεν είναι ένας εθνικοτοπικός …τσελεμεντές, αλλά μια λειτουργία μνήμης στην Ελλάδα του χτες. Γι αυτόν τον ζώντα πολιτισμό που διαπιστώνεις διαβάζοντας την «Μυκονιάτικη», την εφημερίδα έκπληξη μιας ομάδας Μυκονιατών, που επιμένουν …μυκονιάτικα.[…]

Γιάννης Κακουλίδης Ιούλιος 2001, περιοδικό MEN

…Είναι ένα αντικείμενο τέχνης, ένα πολύ σοβαρό έργο, που θα φανεί χρησιμότατο όχι μόνο στην κουζίνα μας, αλλά και στη βιβλιοθήκη μας, […]οδηγεί άσφαλτα τα βήματά μας εκεί όπου τις τελευταίες δεκαετίες πήγε και «τρύπωσε η ψυχή του τόπου» μας… (συγχαρητήρια στις γενναιόδωρες Εκδόσεις Ίνδικτος), άλλη μια πέτρα (όχι μόνο «ψηφίδα») μπαίνει στέρεα σε μια από τις πολλές βουλίστρες της παραγκαιριάς του πολιτισμού του τόπου μας, του ακριβού, του αγαπημένου γενέθλιου τόπου μας. Κι είναι πολλές οι βουλίστρες που περιμένουν να χτιστούν με πέτρες-έργα παρόμοια μ’ αυτό το οποίο είδε το φως μόλις τώρα.

Παναγιώτης Κουσαθανάς

ο Δημήτρης Ρουσουνέλος πιάνει και πάλι τον μίτο, που η Μέλπω Αξιώτη πρίν, αλλά και ο Παναγιώτης Κουσαθανάς αργότερα συνεχίζουν, ανασκάπτοντας πρωτογενές υλικό, αληθινό χρυσάφι, που απλόχερα εκθέτει στα μάτια μας. Φιλότιμα, με πολύ μεράκι, πολλή αγάπη και σεβασμό, ξεδιπλώνει μπροστά μας, τις ψηφίδες της μυκονιάτικης μαγειρικής του.

Θανάσης Α. Κουσαθανάς

  • Facebook
  • Email
Footer Logo

Scala Gallery. All Right Reserved. Designed and Developed by H2 Concept Graphic Designers
Made with love for great people.


Back To Top