scalagallery.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • SCALA GALLERY
  • ΒΙΒΛΙΑ
    • Ολα ΔΟΚΙΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ
      ΒΙΒΛΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΒΙΒΛΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΔΟΚΙΜΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

scalagallery.gr

Εκδόσεις

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • SCALA GALLERY
  • ΒΙΒΛΙΑ
    • Ολα ΔΟΚΙΜΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ
      ΒΙΒΛΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΒΙΒΛΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΒΙΒΛΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΒΙΒΛΙΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΔΟΚΙΜΙΑ

      Κυκλαδες, γαστρονομικο οχυρο

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Μυκονιατικη Μαγειρικη

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

      Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Kopanisti Cheese of Mykonos – The…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      Tastes of Sacrifice – The pig feast…

      ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

      The Pelican Spirit / Το πνευμα του…

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΙΒΛΙΑΛΑΟΓΡΑΦΙΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ

Tastes of Sacrifice – The pig feast on Mykonos

taste-of-sacrifice-cover

The pig-killing feast is the proccess – repeated each year so as to have become a custom – by which the products of the pig are prepared. Teamwork, gastronomic delights, celebration and song purge the custom of its central – albeit momentary – event, the killing of the beast. Indeed, these celebrations are an essential ingredient of pig-killing, providing the Dionysian current through which cultural matter flows direct from antiquity.

This tradition is still alive even in our day, with roots that are lost in the mist of time.

Throughout antiquity and the Byzantine period the almost exact same thing took place – for the goodwill of the gods and the pleasure of men, since even the gods like to be pampered. And if the gods are not interested, then the humans still have a need for it. They will strive «not by bread alone». They will take care of the little things, the seasoning and the festivities. This is what the ‘ancient’ Mykonians were like, so why shouldn’t the modern ones be the same?

Tastes of Sacrifice - The pig feast on Mykonos

Συγγραφέας: Ρουσουνέλος Δημήτρης
Κατηγορία: Μαγειρική, Λαογραφία
Διάσταση: 20×20 cm
Σελίδες: 144
Έτος Έκδοσης: 2004
ISBN: 960-518-174-6
Γλώσσα : Ελληνικά
Εκδότης: Ίνδικτος
Τιμή: 15,00 €
Tastes of Sacrifice – The pig feast on Mykonos was last modified: 19 Ιουλίου, 2018 by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ
ΛαογραφίαΜαγειρική
5
Facebook Twitter Google + Pinterest

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χοιροσφαγια στη Μυκονο

Μυκονιατικη Μαγειρικη

The Kopanisti Cheese of Mykonos – The...

The Pelican Spirit / Το πνευμα του...

Η κοπανιστη: Το χθες, το αυριο και...

Εγραψαν για το βιβλιο

Διάβασα, με μεγάλη απόλαυση το θαυμάσιο βιβλίο του Δημήτρη Ρουσουνέλου, αυτήν τη γλαφυρή, ευρυμαθή αναδρομή στις ρίζες του εθίμου, μιας παράδοσης μακραίωνης, που αγκαλιάζει τόπους και λαούς ολότελα διαφορετικούς, για να αναδείξει, απλώς, τη βαθύτατη κοινότητά τους πέρα από επιφανειακές διαφορές.
Ο Ρουσουνέλος μας καλεί κι εμάς, διά της ανάγνωσης συνδαιτυμόνες, σ’ αυτήν τη διονυσιακή γιορτή, να γευτούμε λούζα και σύγλινα, αζωναρα και φλεμόνια στιφάδο, ν’ ακούσουμε ιστορίες και παραμύθια του παλιού καιρού, να πούμε μαντινάδες και να θυμηθούμε παροιμίες, να ανατρέξουμε στις παραδόσεις, τους μύθους, τις δεισιδαιμονίες που συνδέονται με το χοίρο, να ταξιδέψουμε από τη Μεσόγειο ώς το Βορρά, ακολουθώντας τα ίχνη ενός εθίμου που μέσα του «ρέει πολιτισμικό υλικό κατ’ ευθείαν από την αρχαιότητα». Μια ρωμαλέα λαογραφική μελέτη, ένα απολαυστικό βιβλίο γαστρονομίας.

Κατερίνα Σχινά , Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – 20/06/2003

Ο συγγραφέας, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει από το πρώτο του βιβλίο την «Μυκονιάτικη Μαγειρική-ψηφίδες πολιτισμού», των εκδόσεων Ίνδικτος, καταγράφει πληροφορίες, ερευνά το χτες και κυρίως αναφέρεται στο σήμερα. Μας μιλά για το θέμα του σαν ένα κομμάτι της ζωής, διερευνώντας την πολιτισμική του παράμετρο, έτσι όπως εντάσσεται στον χώρο και στον χρόνο. Κι ακόμα, το πώς μεταλλάσσεται η παρασκευή και κατανάλωση προϊόντων, που προέρχονται από τον οικόσιτο χοίρο, από βασικό διατροφικό στοιχείο, σε συμπληρωματικό. Από διατροφική ανάγκη, σε ενθύμηση γεύσης.

gourmed.gr

  • Facebook
  • Email
Footer Logo

Scala Gallery. All Right Reserved. Designed and Developed by H2 Concept Graphic Designers
Made with love for great people.


Back To Top